Закуска з картоплі і фаршу


Смачна закуска з вареної картоплі, зелені, м’ясного фаршу та сметани.

Інгредієнти

  • 5 шт.

    — картопля (варена)

  • 200 гр.

    — м’ясний фарш

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 1 пучок

    — зелена цибуля (Шніт)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 9 ст. л.

    — сметана

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

Рецепт приготування

    Картопля очищаємо від шкірки, петрушку і зелений лук Шніт дрібно нарізаємо.

    Нарізану ріпчасту цибулю обсмажуємо до м’якості з 2 столовими ложками олії, додаємо м’ясний фарш, сіль, перець і смажимо 15-17 хвилин на середньому вогні, поки рідина не випарується і фарш трохи не підсмажиться.

    У велику миску картоплю натираємо на крупній тертці, додаємо петрушку, цибуля Шніт, сіль, перець і ретельно перемішуємо. Формуємо з тертої картоплі 9 кульок. Робимо в кожному картопляному кульці поглиблення для начинки і викладаємо на тарілку.

  • Заповнюємо підготовлені картопляні кульки гарячим фаршем, зверху викладаємо по столовій ложці сметани, поливаємо збитою сумішшю з 2 столових ложок олії і паприки. Подаємо. Приємного апетиту!