Хрусткі чіпси зі свинячої шкіри


Оригінальний рецепт повітряних хрустких чіпсів зі свинячої шкіри. Незвичайні для нас чіпси зі свинячої шкіри дуже популярні в США і випускаються виробництвами у великих кількостях.

Інгредієнти

  • 350 гр.

    — свинина (шкіра)

  • за смаком

    — сало (свиняче топлене)

  • за смаком

    — паприка

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Свиняча шкіра для приготування чіпсів повинна бути без жиру.


    Шматок сала зі шкірою ретельно промиваємо і соскабливаем шкіру ножем. Зняти легко шкіру з шматка сала можна простим способом, ножем злегка надрізаємо частина між салом, шкірою, однією рукою тримаємо сало і тягнемо до себе ножем шкіру, щоб отримати шкіру без сала. Потім пальцями тягнемо за шкіру і легко знімаємо з шматка.


    Шматок свинячої шкіри нарізаємо ножицями на смужки і розрізаємо їх на більш дрібні шматки.


    Підготовлені шматочки свинячої шкіри викладаємо на деко нижньою частиною вниз і відправляємо в духовку.


    Запікаємо (висушуємо) шматки свинячої шкіри при 125 градусах 2 години. Якщо шматочки виходять ще пружними, то висушуємо ще близько 1 години. Шкіра має добре просушитись.


    У каструлі розчиняємо велика кількість свинячого сала.


    Розтоплене сало сильно розігріваємо і акуратно відправляємо порціями висушені шматочки шкіри.


    Через кілька секунд шкіра почне надуватися як попкорн. Коли шматочки стануть повітряними витримуємо ще 10 секунд і прибираємо з каструлі. Весь процес смаження оригінальних чіпсів не повинен перевищувати 30 секунд.


    Викладаємо готові ароматні чіпси на паперові серветки.

    Приправляємо хрусткі чіпси зі свинячої шкіри сіллю, паприкою або іншими спеціями за смаком і подаємо. Приємного апетиту!

    Дивіться також: