Холодець з свинини


Чудовий рецепт приготування ароматного холодцю зі свинини.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — свинина (ноги)

  • 2 шт.

    — свинина (рульки)

  • 300-400 гр.

    — свинина (з жиром)

  • 5 шт.

    — лавровий лист

  • 10-15 шт.

    — перець (горошок)

  • 1 головка

    — часник

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Всі свинячі частини ретельно промиваємо, ніжки і рульки скоблим ножем. Викладаємо всі підготовлені частини в 10-ти літрову каструлю, заливаємо водою, додаємо горошки перцю, сіль і лавровий лист. При закипання знімаємо піну і додаємо 3-4 зубчики часнику.


    Варимо частини на повільному вогні 4 години. Вода википить на 1/2 і м’ясо буде вільно відділятися від кісток. Пробуємо на сіль.


    Готові свинячі частини остуджуємо, поділяємо руками і ножем на дрібні шматочки і змішуємо з пропущеним через прес часником.


    Готовий остиглий бульйон проціджуємо через кілька шарів марлі.


    Підготовлене м’ясо для холодцю викладаємо у будь-які форми, заливаємо ароматним бульйоном, накриваємо плівкою і ставимо в холодне місце на 5-7 годин, поки холодець не застигне.

    Застиглий ароматний холодець нарізаємо і подаємо з гірчицею. Приємного апетиту!