Класичний рецепт смачного холодцю зі свинини і курячих стегенець.
Інгредієнти
-
1 шт.
— свинина (нога)
-
2 шт.
— свинина (куточки)
-
2 шт.
— курка (стегенця)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— морква
-
1 головка
— часник
-
3 шт.
— лавровий лист
-
1 ст. л.
— перець (горошок)
-
1/4 чашки
— сіль
Рецепт приготування
Курячі стегенця, свинячу ногу і свинячі куточки ретельно промиваємо, з стегенець видаляємо шкіру.
Викладаємо підготовлене м’ясо в каструлю, заливаємо великою кількістю води, додаємо горошини перцю, очищені моркву з цибулею і сіль. Варимо на мінімальному вогні 5 годин, періодично знімаючи піну. За 10 хвилин до приготування додаємо очищену і подрібнену головку часнику. Через 15 хвилин початку кипіння виймаємо моркву.
Готове м’ясо виймаємо і остуджуємо. Ароматний бульйон проціджуємо.
М’ясо з ніжки, куточків і стегенець відокремлюємо від кісток і нарізаємо довільно. Варену моркву нарізаємо кружечками. У порційні миски для краси на дно викладаємо 3-4 кружальця моркви і викладаємо підготовлену нарізане м’ясо.
Заливаємо м’ясо ароматним бульйоном і охолоджуємо в холодильнику 4-5 годин до повного застигання бульйону.
Готовий смачний холодець перевертаємо у формах на тарілку, акуратно виймаємо, прикрашаємо й подаємо з домашньої гірчиці. Приємного апетиту!