Холодець з свинини і курки


Класичний рецепт смачного холодцю зі свинини і курячих стегенець.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — свинина (нога)

  • 2 шт.

    — свинина (куточки)

  • 2 шт.

    — курка (стегенця)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 головка

    — часник

  • 3 шт.

    — лавровий лист

  • 1 ст. л.

    — перець (горошок)

  • 1/4 чашки

    — сіль

Рецепт приготування

    Курячі стегенця, свинячу ногу і свинячі куточки ретельно промиваємо, з стегенець видаляємо шкіру.


    Викладаємо підготовлене м’ясо в каструлю, заливаємо великою кількістю води, додаємо горошини перцю, очищені моркву з цибулею і сіль. Варимо на мінімальному вогні 5 годин, періодично знімаючи піну. За 10 хвилин до приготування додаємо очищену і подрібнену головку часнику. Через 15 хвилин початку кипіння виймаємо моркву.


    Готове м’ясо виймаємо і остуджуємо. Ароматний бульйон проціджуємо.


    М’ясо з ніжки, куточків і стегенець відокремлюємо від кісток і нарізаємо довільно. Варену моркву нарізаємо кружечками. У порційні миски для краси на дно викладаємо 3-4 кружальця моркви і викладаємо підготовлену нарізане м’ясо.


    Заливаємо м’ясо ароматним бульйоном і охолоджуємо в холодильнику 4-5 годин до повного застигання бульйону.

    Готовий смачний холодець перевертаємо у формах на тарілку, акуратно виймаємо, прикрашаємо й подаємо з домашньої гірчиці. Приємного апетиту!

    Дивіться також: