Холодець з шинки, яєць і овочів


Дуже смачне красиве холодець з шматочків шинки, солоних огірків, вареної моркви і цілих яєць.

Інгредієнти

  • 330 гр.

    — шинка (варена)

  • 5 шт.

    — куряче яйце

  • 120 гр.

    — огірок (солоні)

  • 160 гр.

    — морква

  • 800 мл.

    — бульйон (курячий)

  • 40 гр.

    — желатин

  • 1 щіпка

    — сіль (велика)

Рецепт приготування

    Желатин заливаємо солоним курячим бульйоном, перемішуємо вінчиком і залишаємо на 10 хвилин.


    Потім підготовлену желатинову суміш нагріваємо до 80 градусів (не до кипіння) і знімаємо з вогню.


    Форму для кексів (23 х 8 див.) вистилаємо харчовою плівкою (можна для запікання), вливаємо желатин на рівні 0,5 см. і відправляємо в холодильник.


    Очищену моркву нарізаємо кубиками і відварюємо в солоній воді після закипання 10 хвилин.


    Паралельно з шматочками моркви відварюємо і очищаємо яйця. З двох сторін у яєць зрізаємо кінці. Підганяємо яйця один до одного, щоб трималися щільно.


    Солоні огірки (можна взяти корнішони) з шинкою нарізаємо кубиками.


    У форму з застиглим желатином викладаємо половину підготовлених кубиків шинки і розміщуємо посередині яйця.


    Викладаємо половину кубиків солоних огірків і всі шматочки моркви.


    На моркву викладаємо залишки огірків і шинку. Заливаємо все желатиновою сумішшю.


    Акуратно притискаємо рукою, щоб желатин повністю покривав шинку з огірками і відправляємо в холодильник на 2 години.


    Готовий холодець виймаємо, перевертаємо і викладаємо на поверхню. Акуратно з заливного знімаємо плівку.

    Нарізаємо дуже смачне заливне на шматочки, прикрашаємо й подаємо. Приємного апетиту!