Дуже смачне красиве холодець з шматочків шинки, солоних огірків, вареної моркви і цілих яєць.
Інгредієнти
-
330 гр.
— шинка (варена)
-
5 шт.
— куряче яйце
-
120 гр.
— огірок (солоні)
-
160 гр.
— морква
-
800 мл.
— бульйон (курячий)
-
40 гр.
— желатин
-
1 щіпка
— сіль (велика)
Рецепт приготування
Желатин заливаємо солоним курячим бульйоном, перемішуємо вінчиком і залишаємо на 10 хвилин.
Потім підготовлену желатинову суміш нагріваємо до 80 градусів (не до кипіння) і знімаємо з вогню.
Форму для кексів (23 х 8 див.) вистилаємо харчовою плівкою (можна для запікання), вливаємо желатин на рівні 0,5 см. і відправляємо в холодильник.
Очищену моркву нарізаємо кубиками і відварюємо в солоній воді після закипання 10 хвилин.
Паралельно з шматочками моркви відварюємо і очищаємо яйця. З двох сторін у яєць зрізаємо кінці. Підганяємо яйця один до одного, щоб трималися щільно.
Солоні огірки (можна взяти корнішони) з шинкою нарізаємо кубиками.
У форму з застиглим желатином викладаємо половину підготовлених кубиків шинки і розміщуємо посередині яйця.
Викладаємо половину кубиків солоних огірків і всі шматочки моркви.
На моркву викладаємо залишки огірків і шинку. Заливаємо все желатиновою сумішшю.
Акуратно притискаємо рукою, щоб желатин повністю покривав шинку з огірками і відправляємо в холодильник на 2 години.
Готовий холодець виймаємо, перевертаємо і викладаємо на поверхню. Акуратно з заливного знімаємо плівку.
Нарізаємо дуже смачне заливне на шматочки, прикрашаємо й подаємо. Приємного апетиту!