Хліб з тунцем «Пікнік»


Простий рецепт закуски з хліба. Дуже зручно брати на природу замість бутербродів. Готуємо ввечері, вранці упаковуємо і нарізаємо на природі.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — хліб (круглий білий)

  • 2 шт.

    — тунець (консерви тунець в олії)

  • 1 шт.

    — перець (червоний солодкий)

  • 1 шт.

    — кабачок (великого розміру)

  • 1 жменю

    — оливки (без кісточок)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 1 шт.

    — помідори

  • 200 гр.

    — сир (твердих сортів)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • 2 ст. л.

    — майонез

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

  • за смаком

    — соус (песто)

Рецепт приготування

    Кабачок нарізаємо на кружечки, перець на широкі шматочки, кладемо в миску, додаємо 2 столові ложки олії, перемішуємо. Обсмажуємо перець і кабачок на сковороді з антипригарним покриттям з обох сторін до готовності. Викладаємо смажені овочі на тарілку, остуджуємо.

    Банки з тунцем відкриваємо, зливаємо рідину з однієї банки і викладаємо в миску. Додаємо до риби майонез, 1 столову ложку олії, дрібно нарізані цибулю, оливки і петрушку. Приправляємо сіллю, перцем і ретельно все перемішуємо.

    Гострим ножем акуратно зрізаємо верхівку хліба і виймаємо м’якоть хліба, залишаючи по 1 см. з країв. Пензлем змащуємо хліб всередині соусом «Песто».

    Викладаємо в хліб шарами смажений перець, смажені кабачки, нарізаний на невеликі скибочки сир, потім рівномірно розподіляємо суміш з тунця і нарізані кружечками помідор. Кожен шар добре утрамбовуємо ложкою, щоб хліб був щільно заповнений.

    Змащуємо соусом «Песто» кришку хліба із зворотного боку і закриваємо їй заповнений хліб. Накриваємо хліб поліетиленовою плівкою, зверху розміщуємо важкий предмет і відправляємо в холодильник на 2 години настоюватися.

  • Нарізаємо фарширований хліб на шматочки і подаємо.

    Приємного апетиту!

Дивіться також: