Ватрушки з сиром


Відмінний рецепт приготування традиційної російської випічки з сиром.

Інгредієнти

  • 1 склянка

    — молоко (тепле)

  • 3 склянки

    — мука

  • 7 ст. л.

    — цукор

  • 25 гр.

    — дріжджі (сухі)

  • 1/3 склянки

    — рослинна олія

  • 450 гр.

    — сир

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ч. л.

    — ванільний цукор

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Молоко нагріваємо до 40 градусів і виливаємо в миску, додаємо 5 ст. л. цукру і розчиняємо в молоці. Насипаємо дріжджі і злегка перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин.


    Додаємо сіль і добре перемішуємо.


    У підготовлену суміш додаємо по склянці борошна і замішуємо.


    Додаємо в тісто олію і замішуємо руками 4-5 хвилин.


    Залишаємо підготовлене тісто на 30 хвилин в теплому місці.


    Тісто викладаємо на поверхню і розминаємо ще 3-5 хвилин. Залишаємо накритим ще на 30 хвилин.


    Тісто ділимо на 12 частин, формуємо руками кульки і викладаємо на деко.


    Накриваємо кульки і залишаємо на 25 хвилин.


    Сир добре перемішуємо з одним яйцем, ванільним цукром і 3 ст. л. цукру. Духовку ставимо на 220 градусів.


    На кожну кульку з тіста ставимо посередині склянку і робимо поглиблення для начинки.


    Заповнюємо поглиблення підготовленим сиром.


    Змащуємо ватрушки збитим яйцем.


    Відправляємо підготовлені ватрушки в духовку і запікаємо 12-15 хвилин до рум’яної хрусткої скоринки.

    Готові ароматні ватрушки злегка охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!