Сливове варення – дуже смачне ласощі, яке можна заготовити про запас на зиму. Зараз якраз сезон збору фруктів і ягід. Хазяєчки клопочуться над заготовками. Якщо вам вдалося зібрати відро слив або купити хороші на ринку, то ця стаття для вас!
Тут я зібрала самі смачні і прості способи сливового варення. Вони різноманітні за способом приготування. У деяких випадках, розрізняються вони і по складу. Кількість цукру я завжди регулюю по ситуації. Додаю приблизно 1:1.
Але в деяких випадках, коли фрукти були кисловаты, то можна додати на кілограм слив 1,2 кілограм цукрового піску. Але можна приготувати його зовсім без цукру. Детальніше прямо зараз!
Також подивіться статтю варення з слив без кісточок, написану раніше.
1. Густе варення з слив без цукру
Таке варення називається леквар. У Закарпатті, звідки ми і запозичили цей рецепт, його варять 12-14 годин безперервно, часто помішуючи. Повидло виходить дуже густим. Але варити його так довго важко в домашніх умовах. Тому, пропоную готувати його в 3-4 варіння.