Варення з жимолості — прості рецепти смачного десерту

Жимолость – дуже смачна, корисна ягода. Рано починає плодоносити, на початку літа. Її, неодмінно, потрібно їсти в свіжому вигляді. Але термін придатності у зібраних плодів – не більше 2 днів. Тому, залишки обов’язково потрібно переробити, поки вони не зіпсувалися.

Що ж робити з жимолостю? Звичайно ж, варення! Воно виходить дуже смачним і ароматним. Особливо взимку, коли організм занудьгував за літнім достатку ягід, такий десерт допомагає підняти настрій, а разом з ним імунітет!

Ми з вами вже готували варення з вишні, а також малинове варення. Так і яблучне.

Сьогодні ж, я зібрала для вас найцікавіші, прості, смачні рецепти варення з жимолості. Якщо у вас росте такий кущ, то обов’язково зваріть з його плодів варення. Але не варто забувати, що жимолость буває неїстівна. Обов’язково уточніть це перед використанням!