Угорський Гуляш


Відмінний рецепт ароматної тушкованої яловичини з картоплею, морквою та спеціями.

Інгредієнти

  • 1,5 кг.

    — яловичина (без жиру)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 4 шт.

    — картопля (великого розміру)

  • 4 шт.

    — морква

  • 500 мл.

    — вода

  • 2-3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2-3 гілочки

    — петрушка

  • за смаком

    — мускатний горіх (порошок)

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Яловичину нарізаємо на кубики розміром 2-3 див. В гарячу сковороду наливаємо олію і обсмажуємо шматочки яловичини на сильному вогні. Додаємо сіль і чорний перець.

    Лук очищаємо і нарізаємо крупно. Додаємо до обсмаженої яловичині, перемішуємо і смажимо 3-4 хвилини. Посипаємо мускатним горіхом.

    Вливаємо в каструлю воду. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на дуже повільному вогні 25-30 хвилин. Якщо необхідно, додаємо воду під час гасіння.

    Поки гаситься яловичина, картопля та моркву очищаємо і нарізаємо на однакові шматочки. Додаємо підготовлені овочі до м’яса, солимо і тушкуємо 45 хвилин.

  • Готовий гуляш розкладаємо по тарілках, посипаємо петрушкою і подаємо з овочевим салатом і хлібом. Приємного апетиту!