Тушковані овочі з печерицями


Відмінний рецепт ароматної гарніру або основного блюда з невеликою кількістю оливкової олії. Смачні тушковані овочі (броколі, цвітна капуста, морква, селера, цибуля-порей, кабачок) з печерицями.

Інгредієнти

  • 400 гр.

    — брокколі

  • 500 гр.

    — капуста (кольорова)

  • 300 гр.

    — кабачок

  • 250 гр.

    — морква

  • 200 гр.

    — селера (стебло)

  • 120 гр.

    — цибуля-порей

  • 100 гр.

    — печериці

  • 50 мл.

    — рослинна олія (оливкова)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищену сиру моркву нарізаємо.


    Капелюшки печериць протираємо вологою ганчіркою і знімаємо верхній шар з капелюшків. Чи добре промиваємо.


    Стебло селери очищаємо і нарізаємо.


    Цибуля-порей нарізаємо шматочками.


    Кабачки промиваємо розрізаємо вздовж на 2 частини і впоперек на великі скибочки.


    Брокколі з кольоровою капустою промиваємо і поділяємо на суцвіття.


    Викладаємо підготовлені шампіньйони і овочі в каструлю.


    Додаємо сіль, масло і воду (800 мл).


    Ставимо каструлю на середній вогонь і тушкуємо овочі з ароматними грибами накритими 30 хвилин.

    Готові овочі з грибами викладаємо на тарілку і подаємо як дієтичне основне блюдо або як гарнір. Приємного апетиту!