Тушковані гриби з часником і перцем чилі


Відмінний рецепт ароматних печериць, тушкованих з часником, перцем чилі, петрушкою і соком лимона.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — печериці (або інші за бажанням)

  • 1 шт.

    — перець (чилі)

  • 3 зубчики

    — часник

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 2 ст. л.

    — сік лимона

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Печериці промиваємо і великі розрізаємо навпіл. Перець чилі розрізаємо навпіл, видаляємо насіння, мембрани і дрібно нарізаємо. Петрушку відриваємо від товстих стебел і нарізаємо дрібно, часник пропускаємо через прес.


    У гаряче масло викладаємо підготовлений перець чилі, часник і обсмажуємо 1 хвилину, помішуючи.


    Додаємо в ароматну суміш часнику і перцю чилі підготовлені печериці, сіль і добре перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо ароматні гриби на середньому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до приготування додаємо в гриби сік лимона і петрушку.

    Подаємо гостренькі ароматні печериці як закуску або як основне блюдо. Приємного апетиту!