Тушкована сочевиця


Відмінний рецепт приготування ароматної тушкованої сочевиці з ріпчастою цибулею і вершками. Тушкована сочевиця – це ще і відмінний гарнір до смаженим м’яса, курки або риби.

Інгредієнти

  • 250 гр.

    — сочевиця (червона)

  • 150 гр.

    — вершки

  • 600 мл.

    — вода

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1 ст. л.

    — томатна паста

  • 1 ч. л.

    — гірчиця

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Сочевицю ретельно промиваємо у воді 4-5 разів.


    Підготовлений нарізану цибулю обсмажуємо в маслі, додаємо гірчицю, томатну пасту.


    Вливаємо в каструлю воду і додаємо в бульйон цілі зубчики часнику, сіль і лавровий лист.


    Викладаємо підготовлену сочевицю.


    Варимо 10 хвилин додаємо в сочевицю вершки.


    Тушкуємо червону сочевицю до готовності близько 20 хвилин, часто помішуючи.

    Подаємо готову ароматну сочевицю як гарнір або як основне блюдо. Приємного апетиту!