Тушкована печінка з перцем, помідорами та цибулею


Простий рецепт смачного страви з тушкованого яловичої печінки, солодкого перцю, помідорів, часнику і цибулі.

Інгредієнти

Для основної страви:

  • 500 гр.

    — печінка (яловича)

  • 1 шт.

    — перець (солодкий)

  • 2 шт.

    — помідори (середні)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 4 зубчики

    — часник

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Для гарніру:

  • 1,5 кг.

    — картопля

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 3 стебла

    — зелена цибуля

  • 2 гілочки

    — кріп

Рецепт приготування

    Очищений картопля невеликого розміру відварюємо в солоній воді і зливаємо.


    Підготовлену картоплю викладаємо в гаряче масло.


    Додаємо нарізану зелень і обсмажуємо ароматну картоплю 10 хвилин.


    Викладаємо в миску.


    Очищений перець нарізаємо соломкою, помідори — скибочками, ріпчасту цибулю — крупно, промиту яловичу печінку — на середні шматочки. В масло після картоплі викладаємо всі підготовлені овочі.


    Смажимо овочі 5-6 хвилин.


    Додаємо очищені зубчики часнику. Смажимо ароматні овочі, поки рідина не випарується.


    Викладаємо в овочі підготовлені шматочки печінки.


    Перемішуємо.


    Вливаємо 200 мл води, додаємо сіль, мелений перець і накриваємо.


    Тушкуємо ароматну печінка з овочами 25-35 хвилин на слабкому, поки шматочки печінки не стануть м’якими. Яловичу печінку можна замінити на свинячу або курячу. Тільки курячу печінку тушкуємо 15-20 хвилин.

    Ароматну картоплю викладаємо на тарілки, додаємо готову печінку з овочами, посипаємо зеленню і подаємо. Приємного апетиту!