Тушкована курка з помідорами і баклажанами


Простий рецепт дуже смачної тушкованої курки з помідорами, баклажанами і ароматними спеціями.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — курка (на шматочки кістки)

  • 700 гр.

    — баклажан

  • 400 гр.

    — помідори

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 зубчики

    — часник

  • 1 щіпка

    — цукор

  • 5 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 1/2 ч. л.

    — коріандр (мелений)

  • 1/4 ч. л.

    — куркума

  • 1/4 ч. л.

    — кмин (мелений)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Курячі шматочки (можна взяти 2 гомілки, 2 стегна і 2 крильця) промиваємо і обсмажуємо в маслі (3 ст. л.) на сильному вогні з 2-х сторін до золотистого кольору. Виймаємо на тарілку.


    В масло після курячих шматочків викладаємо нарізану цибулю, обсмажуємо на середньому вогні 5 хвилин, додаємо товчений часник і всі спеції. Обсмажуємо цибулю зі спеціями 30 секунд і викладаємо в ароматну суміш очищені і порізані помідори. Тушкуємо подрібнені помідори 5 хвилин додаємо дрібку цукру.


    В тушковані овочі викладаємо підготовлені шматочки курки, вливаємо 1 склянку води, додаємо сіль і тушкуємо ароматну курку на повільному вогні під кришкою 30 хвилин (через 15 хвилин шматки в соусі перевертаємо). Якщо соус не загус, тушкуємо курку ще 15 хвилин.


    Поки гаситься курка, духовку розігріваємо до 200 градусів, чисті баклажани нарізаємо кубиками 2 см, викладаємо на деко, скроплюємо маслом (2 ст. л.), посипаємо сіллю і відправляємо в духовку на 20 хвилин.

    Готові шматочки баклажанів викладаємо в тушковану курку, акуратно перемішуємо соус з баклажанами і тушкуємо ще 10 хвилин під кришкою.

    Ароматні шматочки курки викладаємо на тарілки з улюбленим гарніром, соусом поливаємо все з помідорами, баклажанами і подаємо. Приємного апетиту!