Тушкована курка з куркумою


Відмінний рецепт приготування дуже смачної тушкованої курки з куркумою, лимонним соком, кропом і ріпчастою цибулею.

Інгредієнти

  • 6 шт.

    — курка (стегна з кісточкою)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 8 гілочок

    — кріп

  • 1/2 ч. л.

    — куркума

  • 2 ст. л.

    — сік лимона

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Чисті і висушені стегна натираємо сіллю, перцем.


    Підготовлені курячі стегенця викладаємо в гаряче масло. Обсмажуємо стегна на сильному вогні до золотистого кольору. Викладаємо на тарілку.


    В олії після стегон обсмажуємо крупно нарізану цибулю.


    Викладаємо обсмажені стегна в цибуля шкірою вгору, вливаємо воду наполовину або курячий бульйон.


    Додаємо до курки куркуму, цілі гілочки кропу і сік лимона. Тушкуємо ароматну курочку на повільному вогні під кришкою 40 хвилин, кожні 10 хвилин відкриваємо кришку і поливаємо соком з дна.

    Готові ароматні курячі стегна прикрашаємо зверху шматочками лимона, кропом і подаємо з гарніром. Приємного апетиту!