Тушкована курка з кабачками


Відмінний рецепт тушкованих курячих стегон в томатному соусі з кабачками і ароматними спеціями.

Інгредієнти

  • 6 шт.

    — курка (стегна, 500 гр.)

  • 500 гр.

    — кабачок

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — перець (солодкий)

  • 3 шт.

    — помідори (стиглі)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1/2 пучка

    — петрушка

  • 1 ст. л.

    — томатна паста

  • 1/4 ч. л.

    — куркума

  • 1/2 ч. л.

    — паприка

  • 1/4 ч. л.

    — кмин (мелений)

  • 1/4 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Курячі стегна промиваємо і висушуємо серветками, викладаємо в олію і обсмажуємо на сильному вогні з 2-х сторін до золотистого кольору. Відправляємо на тарілку.

    Очищені цибулю, перець, часник нарізаємо дуже дрібно. У стиглих помідорів надрізаємо шкірку хрестом, викладаємо на 30 секунд в киплячу воду, знімаємо шкірку легко і дуже дрібно нарізаємо. В олії після стегон обсмажуємо підготовлений цибулю з часником до м’якості, додаємо подрібнений перець, помідори, петрушку, томатну пасту і тушкуємо овочі, поки не вийде густий соус. Важливо, щоб всі овочі були дрібно нарізані.


    Підготовлені курячі стегна викладаємо в овочевий соус, заливаємо водою, щоб повністю покривала стегна, додаємо сіль, куркуму, паприку, кмин і перець. Зменшуємо вогонь, накриваємо і тушкуємо стегна в ароматному соусі 25 хвилин.


    Поки гаситься курка, кабачки нарізаємо на великі скибочки.


    Підготовлені скибочки кабачків обсмажуємо з 2-х сторін на змащеній сковорідці-гриль до коричневого кольору. Обсмажені кабачки додадуть соусу аромат гриля.


    Обсмажені кабачки нарізаємо і солимо.


    Відправляємо в соус до курячих стегон, акуратно перемішуємо і тушкуємо 15-20 хвилин, поки соус не загусне. Не накриваємо і, якщо потрібно, перемішуємо дуже акуратно, щоб не зламати скибочки кабачка.

    Дуже смачне тушковане блюдо подаємо з улюбленим гарніром і поливаємо ароматним соусом. Приємного апетиту!