Троянди з яблук в листковому тісті


Дуже смачний десерт з простих продуктів в оригінальній подачі: фруктові троянди в листковому тісті з цукром і корицею.

Інгредієнти

  • 250 гр.

    — тісто (листкове)

  • 2 шт.

    — яблуко

  • 80 гр.

    — цукор

  • 1/2 шт.

    — лимон

  • 50 гр.

    — вершкове масло

  • 1 ч. л.

    — кориця

  • за смаком

    — цукрова пудра

Рецепт приготування

    Чисті яблука розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину і нарізаємо на тонкі скибочки з шкіркою.


    У сковороду викладаємо масло, підготовлені скибочки яблук, цукор, корицю, поливаємо лимонним соком і варимо на повільному вогні близько 10 хвилин. У процесі варіння яблука акуратно перевертаємо шумівкою, щоб не зламати скибочки.


    Готове листкове тісто тонко розкачуємо в прямокутник і нарізаємо на смужки шириною 5 см.


    На кожну смужку викладаємо розм’якшені скибочки яблук так, щоб половина смужки була вільна, і скибочки перекривали один одного.


    Закріплюємо скибочки яблук тестом.


    Акуратно згортаємо тісто з яблуками, формуючи троянду. Скибочки яблук повинні добре згинатися, так як їх попередньо відварили. За таким методом готуємо всі залишилися скибочки.


    Форми для кексів змащуємо маслом і викладаємо підготовлені яблучні троянди в тесті. Відправляємо красивий десерт в духовку при 180 градусах хвилин на 20.

    Готові смачні троянди в тесті виймаємо, повністю остуджуємо, посипаємо троянди цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!