Торт «Зебра»


Відмінний рецепт приготування повітряного торта з какао.

Інгредієнти

  • 5 чашок

    — борошно (пшеничне)

  • 2,5 чашок

    — цукор

  • 2,5 чашок

    — молоко

  • 250 гр.

    — вершкове масло

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ч. л.

    — розпушувач

  • 3 ст. л.

    — какао

  • 1 щіпка

    — сіль

Рецепт приготування

    Розігріваємо духовку до 180 градусів і змащуємо форму вершковим маслом.

    Вершкове масло розтоплюємо. У мисці збиваємо цукор з яйцями до пишного стану, вливаємо молоко. Додаємо розтоплене масло, ванільний цукор, розпушувач, сіль і порціями борошно. Перемішуємо поки суміш не стане однорідною.

    Половину підготовленої суміші викладаємо в іншу миску і додаємо какао, перемішуємо. У світле тісто додаємо 3 столові ложки борошна і перемішуємо.

    У форму посередині викладаємо 3 столові ложки світлого тіста, зверху додаємо 3 столові ложки темного тіста. Продовжуємо так викладати тісто, поки не закінчиться.


    Відправляємо підготовлений торт в духовку на 45-55 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Протикаємо середину торта і, якщо зубочистка суха, торт готовий.

    Готовий остиглий торг «Зебра» нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!