Торт медовий «Диво»


Класичний рецепт приготування ароматного торта «Чудо» з коржами і кремом зі згущеного вареного молока.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 3-3,5 склянки

    — мука

  • 1 склянка

    — цукор

  • 2 ст. л.

    — мед

  • 1 ч. л.

    — сода (харчова)

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 2 шт.

    — куряче яйце

Для крему:

  • 2 банки

    — молоко варене згущене)

  • 300 гр.

    — вершкове масло

Рецепт приготування

    У каструлю викладаємо яйця і цукор. Перемішуємо вінчиком до розчинення цукру, додаємо вершкове масло і мед. Ставимо каструлю на киплячу водяну баню і варимо суміш близько 5 хвилин, поки всі інгредієнти не розчиняться. Додаємо соду і варимо ще 30 секунд, помішуючи. Суміш трохи побіліє і збільшиться в об’ємі.
    Знімаємо каструлю з водяній бані і, перемішуючи ложкою, додаємо 3 склянки борошна. Тісто ще трохи загусне, коли охолоне.


    Підготовлене тісто ділимо на 8-10 частин.


    Розкачуємо по черзі шматочки тіста з борошном тонко і обрізаємо краю за потрібною формою. Акуратно переміщаємо на деко, посипаний невеликою кількістю борошна.


    Випікаємо обрізаний кожен корж в духовці при 200 градусах 4-5 хвилин, поки не зарум’яняться.


    Обрізані сирі частини від коржів випікаємо як коржі і подрібнюємо у крихти для прикраси.


    У миску викладаємо варену згущенку і розм’якшене масло. Збиваємо міксером 4-5 хвилин до густого пухнастого крему.

    Кожен корж змащуємо підготовленим кремом, змащуємо все краю і посипаємо крихтами. Наполягаємо торт 2-3 години і подаємо. Приємного апетиту!