Теплий салат з куркою і овочами


Відмінний рецепт теплого салату з помідорів, огірків, зеленого салату, смаженої курячої грудки з заправкою з оливкового масла, меду і соку лимона.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — курка (філе грудки)

  • 4 шт.

    — помідори (невеликі)

  • 1 шт.

    — огірок

  • 50 гр.

    — сир (твердий)

  • 1 шт.

    — салат (зелений)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • 2 ст. л.

    — мед

  • 2 ст. л.

    — сік лимона

  • 1 щіпка

    — спеції (Прованські трави)

  • за вукусу

    — насіння (соняшнику)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Зелений салат промиваємо та нарізаємо соломкою.


    Помідори нарізаємо часточками.


    Огірок ріжемо уздовж на 4 частини і упоперек на тонкі скибочки.


    Курячу грудку ріжемо на середні шматочки і посипаємо сіллю. Викладаємо підготовлені шматочки грудки на сковороду-гриль (можна на звичайну) з олією (1 ст. л.) і швидко обсмажуємо з 2-х сторін по 2-3 хвилини.


    Поки обсмажуємо курячу грудку, сир нарізаємо на тонкі смужки.


    У мисці змішуємо масло (2 ст. л.), мед (якщо холодний, то розігріваємо в мікрохвильовій печі), сік лимона, трохи солі і Прованські трави.


    На дві плоскі тарілки викладаємо підготовлений зелений салат (по 1/2 частини), скибочки помідорів і огірків (по 1/2 частини).


    Зверху на овочі викладаємо смажену теплу курячу грудку (по 1/2 частини).


    Додаємо смужки сиру.


    Поливаємо підготовленої заправкою.

    Посипаємо насінням соняшнику і подаємо ароматний теплий салат з білим хлібом. Приємного апетиту!