Тефтелі з рисом


Відмінний рецепт приготування тефтелькою з рисом, з яловичого фаршу.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — м’ясний фарш (яловичий)

  • 1 чашка

    — рисова крупа (длиннозерная)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 2-3 ст. л.

    — томатна паста

  • 1 ст. л.

    — борошно (пшеничне)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У миску викладаємо фарш, підготовлений нарізану цибулю, промитий кілька разів рис, сіль, перець і яйце. Перемішуємо руками до отримання однорідної маси. З підготовленого фаршу робимо 12-14 кульок.


    У глибоку сковороду з розігрітою олією викладаємо підготовлені тефтелі з рисом. Обсмажуємо швидко з двох сторін, доки добре не підрум’яняться.

    У мисці перемішуємо томатну пасту з 1 склянкою теплої води. У сковороду на вільні місця від тюфтельок висипаємо борошно, злегка перемішуємо і додаємо томатну пасту, розведену у воді. Тушкуємо тефтелі з кришкою на слабкому вогні близько 30 хвилин.

    Готові гарячі тефтелі з рисом і томатним соусом викладаємо на тарілки і подаємо з гарніром з рису або овочів. Приємного апетиту!