Свіжий салат з креветками


Простий ароматний салат із заморожених креветок, помідорів, гострого перцю, ріпчастої цибулі і петрушки.

Інгредієнти

  • 0,6 кг.

    — креветки (заморожені)

  • 3 шт.

    — помідори

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (невеликий червоний)

  • 1 шт.

    — лимон

  • 1/3 шт.

    — перець (свіжий гострий)

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 1 зубчик

    — часник

  • 1 ч. л.

    — цукор

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Креветки розморожуємо, промиваємо, поливаємо соком одного лимона і залишаємо на 30 хвилин. Потім викладаємо мариновані креветки в киплячу воду і варимо 5 хвилин. Відправляємо готові креветки на друшляк і промиваємо холодною водою.


    Поки маринуються креветки, очищений перець чилі (для контрасту краще взяти жовтий), цибулю, помідори і петрушку нарізаємо дрібно.


    Викладаємо нарізані овочі, петрушку в миску, додаємо цукор, щіпку солі, олію і подрібнений часник. Добре перемішуємо заготовку для салату і залишаємо на 25 хвилин.


    Підготовлені креветки об’єднуємо з овочевою заготівлею і перемішуємо.

    Ароматний салат з креветок розкладаємо по тарілках і відразу подаємо. Приємного апетиту!