Свиняча шийка в духовці


Відмінний рецепт запеченої в духовці соковитої свинини з пивом.

Інгредієнти

  • 1,2 кг.

    — свинина (свиняча шийка)

  • 330 мл.

    — пиво (нефільтроване)

  • 1 ст. л.

    — вершкове масло (топлене)

  • 1 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ст. л.

    — гірчиця (насіння)

  • 1/2 ст. л.

    — прованські трави

  • 1/2 ч. л.

    — паприка

  • 1/2 ч. л.

    — часниковий порошок

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • 2 ч. л.

    — сіль (без горба)

Рецепт приготування

    Якщо м’ясо виймаємо з холодильника, то залишаємо свинячу шийку на 1 годину на столі.


    Духовку ставимо на 220 градусів, у форму для запікання додаємо вершкове і рослинне масло. Форму з маслом відправляємо в духовку розігріватися.

    Поки розігрівається масло, змішуємо спеції, сіль у мисці і щедро натираємо шматок м’яса. Якщо дозволяє час, м’ясо в спеціях можна загорнути в пакет і залишити в холодильнику на 24 години.

    Викладаємо свинячу шийку у форму з розігрітим маслом, відправляємо в духовку. Запікаємо 10 хвилин з двох сторін.

    Зменшуємо температуру до 180 градусів, виймаємо м’ясо, поливаємо пивом і знову в духовку.

    Запікаємо свинячу шийку близько 1 години 20 хвилин, за цей час 4-5 разів шматок поливаємо рідиною з дна форми.

  • Готову свинину виймаємо, даємо відпочити 10 хвилин, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!