Відмінний рецепт приготування ароматного грузинського супу Харчо з яловичиною, рисом, коріандром, часником, цибулею, томатною пастою і соусом Ткемалі.
Інгредієнти
-
700 гр.
— яловичина (без кісток)
-
100 гр.
— рисова крупа
-
2 шт.
— ріпчаста цибуля (великого розміру)
-
1/2 пучка
— кінза (коріандр)
-
2 зубчики
— часник
-
1 ст. л.
— томатна паста
-
1-2 ст. л.
— соус (Ткемалі)
-
5 ст. л.
— рослинна олія
-
2 шт.
— лавровий лист
-
1 ст. л.
— паприка
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Яловичину нарізаємо на середні шматки, ріпчаста цибулю з кінзою і часником – дрібно.
У глибокій каструлі обсмажуємо цибулю 3-4 хвилини.
Додаємо до цибулі підготовлені шматки яловичини і обсмажуємо на повільному вогні близько 1 години. Після 20 хвилин додаємо 100 мл води і ще 100 мл. води через 40 хвилин, щоб м’ясо не підгоріло.
Додаємо промитий рис. Перемішуємо.
Вливаємо в каструлю 1,5 літра води, додаємо лавровий лист і варимо Харчо 25 хвилин, періодично помішуючи.
Додаємо підготовлений часник, паприку і 1 ст. л. солі. Варимо без кришки 15 хвилин.
Викладаємо в каструлю підготовлену кіндзу (коріандр), томатну пасту і соус Ткемалі. Перемішуємо і варимо Харчо ще 5 хвилин.
Гарячий ароматний суп Харчо розливаємо по тарілках і відразу подаємо. Приємного апетиту!