Страви з кабачків — рецепти приготування швидко і смачно

Якщо ви знаходитесь на цій сторінці, то, напевно шукаєте швидкі і смачні рецепти приготування кабачків. Адже з них можна приготувати стільки всього, що голова йде обертом – салат, оладки, тушкувати з овочами або м’ясом, нафарширувати, зробити численні закуски і так далі. Зараз, коли достигає перший урожай, це питання стоїть особливо актуально.

Кабачки, як правило, досить урожайне рослина. З одного невибагливого куща можна зібрати багато кабачків і часто виникає питання, що ж з них приготувати?! Я сама часто задаюся цим питанням. Тому, я вирішила зібрати тут самі смачні та прості рецепти з кабачків.

1. Кекси з кабачків зі сметаною, сиром, зеленню

Кекси необов’язково повинні бути солодкими. Я пропоную вам такий смачний варіант – з кабачків.

Інгредієнти:

  • 300 грам кабачків в очищеному вигляді;
  • 100 мл сметани;
  • 50 грам твердого сиру;
  • Часник на смак;
  • Пару яєць;
  • Розпушувач – чверть чайної ложки;
  • Сіль, приправи і мелений перець на смак;
  • Борошно – 140 грам;
  • Зелень на смак.

Приготування:

1.Кабачок очистити. Якщо в ньому насіння вже стали жорсткими, то їх потрібно прибрати, разом з м’якою м’якоттю в середині. Натерти їх на звичайній або корейської тертці. Перекласти в миску, підсолити і залишити хвилин на 10.

2.Зелень вимити, обтрусити від вологи і дрібно нарубати. Перекласти в глибоку ємність. Сюди ж розбити яйця, влити сметану і натерти теркою часник (пару часточок буде достатньо). Посолити, приправити і натерти сюди сир.

3.Тим часом, кабачки постояли і виділили воду. Їх потрібно добре віджати і перекласти до решти продуктів. У борошні розпушувач і перемішати, поступово замішуючи масу, підсипати цю суміш. Тісто повинно вийти по консистенції трохи густіше, ніж для оладок.

4.Також вам знадобляться форми для кексів. Наприклад, силіконові. Змастити їх зсередини маслом.

5.Розкласти по них тісто, трохи не доверху. Духовку загострити до 180 градусів і на цій температурі випікати вироби приблизно півгодини. Точний час залежить від висоти і ширини форм. Готовність можна перевіряти зубочисткою. Зверху вони повинні стати рум’яними.

2. Чебуреки з кабачків з сиром і грибами

Чебуреки з кабачків – цілком реально. Готується зовсім не складно, а виходить незвично і смачно.

Інгредієнти:

Кабачкове тісто:

  • Півкіло очищеного кабачка;
  • 150 грам борошна;
  • Спеції і сіль на смак;
  • Стакан молока;
  • 50 грам масла;
  • Трохи петрушки і кропу, на смак;
  • 2 сирих яйця.

Начинка:

  • Приблизно 9 печериць;
  • Зелена цибуля-на смак;
  • 50 грам сиру;
  • 3 столові ложки пісного масла для обсмажування грибів;
  • Спеції і сіль на смак.

Приготування:

1.Першим ділом, підготуємо начинку. Сир для цього натерти великою теркою. Зелень цибулі дрібно нашаткувати.

2.Гриби нарізати, обсмажити до готовності, підсолюємо і приправивши на смак. Злегка остудити. В одній мисці з’єднати зелень, сир і гриби.

3.Зелень для тіста промити і дрібненько посікти. Кабачок помити. Якщо овоч молодий, досить просто відрізати з нього хвостики з двох сторін. Якщо ж він більш зрілий, краще видалити тверді насіння і жорстку шкірку. Нарізати кубиками, перемістити в чашу блендера і подрібнити, поступово набираючи обертів.

4.Додати до кабачка зелень, яйця, приправити і посолити на ваш смак. Все старанно розмішати. Тепер можна вмішати в масу борошно.

5.Невеликими порціями підлити молоко, після кожної подрібнюючи масу заглибним блендером. Потім додати масло і всі дуже старанно вимішати.

6.Толстодонную сковороду змастити невеликою кількістю олії. Коли воно максимально розжаритися, влити сюди першу порцію тіста – приблизно невеликий черпак. Розподілити його поворотом ручки або ложкою, як млинець, по всьому дну.

7.На одну сторону викласти невелику порцію начинки. Коли тісто припечется знизу, закрити начинку вільної стороною млинця. Накрити кришкою і на невеликому вогні підрум’янити чебурек з двох сторін.

Таким чином приготувати чебуреки з решти продуктів.

3. Смажені кабачки по-прованськи з помідорами і зеленню

Смачний і корисний обід або вечерю. Приготувати не складно. Продукти доступні, особливо в сезон стиглого врожаю.

Інгредієнти:

  • 2-3 невеликих кабачка;
  • 3-5 часточок часнику, на смак;
  • 3 середніх томата;
  • Півтори столові ложки вершкового масла;
  • Півтори столові ложки олії пісного;
  • Сіль і спеції на смак;
  • Зелень за смаком;
  • 2 столові ложки борошна.

Приготування:

1.Кабачки помити. Якщо вони молоді і шкірка ще м’яка, можна не прибирати її. В іншому випадку, це краще зробити. Якщо потрібно, вичистити тверді насіння і рихлу серцевину.

2.Нарізати кубиками, посолити і всипати борошно. Старанно вимішати.

3.На сковороді розжарити масло і олію. Після цього перемістити сюди кабачки і підсмажити до рум’яного кольору.

4.Часник почистити і дрібно нарубати.

5.На помідорах зробити надріз навхрест і залити окропом. Потримавши в ньому 5 хвилин, охолодити їх і очистити від шкірки. Потім нарізати середніми кубиками.

6.До рум’яним кабачків відправити часник, помідори і дрібно нарубану зелень. Посолити і приперчити. Розмішати і готувати разом хвилин 5.

4. Кабачки, фаршировані фаршем, запечені в духовці

Ситне і просте у приготуванні блюдо. У сезон кабачків ми готуємо його дуже часто. Адже всі інгредієнти дуже прості та доступні.

Інгредієнти:

  • Фарш (наприклад, курячий);
  • Одна морква середнього розміру;
  • Середня цибулина;
  • Великий кабачок;
  • Середній помідор;
  • Чайна ложка солі;
  • Твердий сир за смаком;
  • Половина чайної ложки хмелі-сунелі або іншої приправи на смак.

Приготування:

1.Цибулину почистити і накришити невеликими шматочками. На сковороді розжарити трохи олії і відправити туди цибулю. Хвилин 5-7 готувати його на середньому вогні.

2.Натерти теркою морквину і відправити до цибулі. Разом готувати ще хвилин п’ять.

3.Кабачок нам потрібен великий, з м’якою серцевиною. Помити його і почистити. Нарізати на кружечки товщиною близько 2,5 сантиметра.

4.Ложкою акуратно вискобліть м’яку серцевину з насінням, щоб вийшли такі ж кільця, як на фото.

5.Деко вистелити пергаментом або змастити маслом. Розкласти на ньому кільця кабачків. М’ясний фарш розмішати з пасерованими овочами, посолити і приправити на смак. Все розмішати.

6.Заповнити кільця отриманою масою. Помідори помити і нарізати тонко. На кожен виріб покласти по скибочці. Посипати щедро тертим сиром.

7.Духову піч загострити до 180 градусів. Відправити деко в духовку хвилин на 40 або 50, до готовності і рум’яного кольору.

5. Кабачковий торт з помідорами і сиром

Дуже красивий і апетитний торт. І зовсім він не солодкий, адже ми готуємо його з кабачків з овочами і сиром. Надзвичайно смачно!

Інгредієнти:

  • Кілограм кабачків;
  • 350 мілілітрів майонезу (можна замінити сметаною);
  • Пару чайних ложок солі без верху (можна змінювати кількість за смаком);
  • Чайна ложка розпушувача;
  • 3 яйця;
  • Склянку борошна (може трохи більше);
  • 200 грам твердого сиру;
  • 300 грам свіжих томатів;
  • Пару часточок часнику;
  • У соус сіль і перець;
  • Зелень на смак.

Приготування:

1.Кабачки помити, за необхідності очистити і вичистити насіння. Натерти їх теркою і викласти в миску. Посолити зовсім трохи і залишити на кілька хвилин. Коли вони віддадуть сік, їх потрібно добре віджати. Рідину можна виливати.

2.До кабачків додати яйця, борошно і сіль. Все старанно розмішати. Маса повинна вийти за консистенцією, як на оладки. З неї випекти кілька тонких млинчиків. У середньому, повинно вийти 6-8 штук, залежно від діаметру сковороди.

3.У сметану або майонез видавити часник, додати дрібно нарубану зелень. Посолити і приперчити на смак. Все старанно розмішати.

4.Цим соусом змастити перший млинець. Посипати дрібно натертим сиром. Помідори нарізати скибочками і красиво розкласти зверху.

5.Томати теж змастити соусом. Накрити другим млинцем.

6.Таким чином, завершити всі шари, формуючи торт. Зверху оформити томатами і зеленню. Також можна посипати сиром. Подальший декор довірте своєї фантазії.

7.Торт готовий! Але перед подачею йому потрібно настоятися в холоді, годин 12. Млинці просочаться соусом і страва стане ще смачніше.

6. Заливний пиріг з кабачків з сиром і зеленню

Це блюдо можна також назвати запіканкою. Виручає навіть тоді, коли часу на приготування мало.

Інгредієнти:

  • 800 г кабачків;
  • Сіль і перчик на смак;
  • 2 сирих яйця;
  • 250 грам борошна;
  • 200 грам твердого сиру;
  • Половина чайної ложки соди;
  • 150 грам сметани;
  • На смак можете включити до складу свіжу зелень, варене чи копчене м’ясо, ковбасу, помідори і так далі.

Приготування:

1.Першим ділом, підготуємо кабачок. Його потрібно промити. Якщо необхідно, очистити і прибрати насіння. Зрізати кінчики. Натерти його теркою в глибоку миску. Підсолити і добре перемішати. Поки готуєте інші продукти. Відставте кабачки. Нехай вони виділять непотрібну нам рідина.

2.Ковбасу чи м’ясо нарізати невеликими шматочками. Сир натерти теркою.

3.У сметану розбити яйця, додати мелений перчик, сіль і соду. Все добре вимісити, а потім підмішати сюди і борошно, до однорідної маси.

4.Тим часом, кабачки вже виділили рідина. Її потрібно віджати, а самі кабачки перемістити в миску з тестом. Розмішати.

5.Додати сюди сир, ковбасу чи м’ясо і все те, що ви приготували для запіканки. Це можуть бути також будь-які овочі або навіть обсмажені гриби. Розмішати все, до рівної маси.

6.Викласти в промаслений лист або форму. При 200 градусів духовку і випікати до готовності. Точний час залежить від розміру форми і здібностей духовки. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

7. Відео — Запіканка з фаршем, кабачками і часником

Дуже простий рецепт запіканки з фаршем і овочами. Якщо ви не знаєте, що приготувати з кабачка, обов’язково спробуйте цей рецепт!

Приємного перегляду!

Кабачок дуже корисний. Ті, хто вирощує на своїх грядках, знають, що він дуже урожайний. Часто бувають такі випадки, що не знаєш, куди їх подіти. На цей випадок я тримаю в рукаві деякі козирі – ці рецепти. Страви безвідмовно користуються успіхом на столі.

Бажаю вам багатого врожаю і смачних страв! Удачі на кухні і не тільки!