Страви з горбуші — рецепти приготування смачної червоної риби

Про горбушу ми з вами вже говорили і готували з неї страви. Це незамінна риба за смаком, ціну та наявність у продажу. Звичайно те, що ми пропонуємо зробити з горбуші, можна зробити і з іншої риби, але це вже інша розмова. Далекосхідні жителі вже давно оцінили цю рибу, навіть ті, хто живе тут недавно. Ми намагаємося хоча б пару разів на тиждень приготувати рибу.

На Далекому Сході часто продають не потрошенную рибу, в ній навіть може бути ікра. Тому ми беремо цілу, не дуже велику рибу і намагаємося використовувати її відразу, щоб не залежувалася. Ось так і виходять три страви з однієї риби. Бюджетний варіант.

Не звертайте будь ласка уваги, що вуха блищить. Це вона настільки велика, що дає блиск в будь-яких ракурсах. Я її фотографував раз 10, найкраще фото тут. Вибачте.

Підготовка горбуші до приготування страв

  • Горбуша ціла — 1 кг. Горбушу добре почистити, випатрати, помити,

  • відрізати голову з колтычками і хвіст, (не хвилюйтеся, у нас не двох — або четырехголовая риба, це дві голови розрізані навпіл уздовж, одна голова у нас залишилася від минулого приготування.)

  • відрізати кілька шматочків риби від хвостової частини, обрізати всі плавці, залишайте на них трохи м’яса, видалити хребетную кістка, зняти шкуру зробити філе. (Плавці, хребетную кістка, хвіст і голову не викидайте.)
  • Приготувавши таким чином рибу, будемо готувати з неї три різних страви.

Взагалі-то я дуже люблю просто тушковані голови, або гарячого копчення, вони продаються у нас в магазинах і на ринках, але іноді ми готуємо і заливні, це дуже смачно. Спробуйте.