Стерлядь, запечена цілком


Простий та гарний рецепт приготування риби для святкового столу.

Інгредієнти

  • 1,5 кг.

    — стерлядь

  • 1 шт.

    — лимон

  • за смаком

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — приправа (прованські трави)

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Стерлядь добре промиваємо під водою. Якщо раба необроблена, тоді акуратно розрізаємо черевце, виймаємо нутрощі і промиваємо. Акуратно видаляємо ножицями плавці, зябра і теж ретельно промиваємо. Стерлядь для приготування готова.

    Всю поверхню стерляді збризкуємо лимонним соком. Натираємо тушку сіллю, прованськими травами, змащуємо стерлядь оливковою олією. Залишаємо маринуватися стерлядь на 30 хвилин.

    Поки маринується стерлядь, ставимо за духовку на 150 градусів.

    Велику форму для запікання стерляді вистилаємо фольгою, змащуємо оливковою олією і викладаємо підготовлену рибу.

    Запікаємо мариновану стерлядь в духовці близько 40 хвилин, якщо хвіст і/або голова починають зажариваться швидше, накриваємо ці частини фольгою.

  • Готову гарячу стерлядь викладаємо на велику тарілку і подаємо з лимоном, соусом і зеленню. Приємного апетиту!