Соус з солодкого перцю Айвар


Айвар — це густий соус з червоного перцю і баклажанів, приправлені часником, оцтом, маслом і сіллю. Соус сербської кухні.

Інгредієнти

  • 5 шт.

    — перець (червоний солодкий)

  • 2 шт.

    — баклажан

  • 5 зубчиків

    — часник

  • 1 ч. л.

    — оцет (9%)

  • 70 мл.

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Духовку розігріваємо до 200 градусів.

    Солодкий перець розрізаємо на 2 частини, видаляємо мембрани і насіння. Викладаємо перець на змащений маслом деко. Відправляємо в духовку на 15 хвилин. Потім викладаємо перці в каструлю, закриваємо кришкою і даємо трохи постояти. Потім перець очищаємо від шкірки.

    Баклажани очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл, викладаємо на деко, відправляємо в духовку і запікаємо протягом 20 хвилин. Потім даємо їм трохи охолонути.

    У велику чашу блендера викладаємо баклажани, часник, кілька щіпок солі і половину рослинного масла, дрібно подрібнюємо, але не до стану пюре. Викладаємо у велику миску.

    У чашу блендера викладаємо смажений перець, трохи солі і залишок рослинного масла, подрібнюємо.

    Подрібнений перець викладаємо в миску до баклажанів, додаємо оцет. Ретельно все перемішуємо.

    Соус Айвар зберігаємо в холодильнику і подаємо до м’ясних, рибних страв. Можна соусом намазувати хліб і готувати різні бутерброди з яйцем, ковбасою або овочами.

    Приємного апетиту!