Солоний лосось по-домашньому


Відмінний рецепт приготування солоної риби в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • 300 гр.

    — лосось (філе)

  • 1,5-2 ст. л.

    — сіль (велика)

  • 1/2 ч. л.

    — цукор

Рецепт приготування

    Філе лосося розрізаємо на два рівних шматка, викладаємо шкірою вниз на харчову плівку і щедро посипаємо сіллю і трохи цукром.


    Обертаємо шматки плівкою і викладаємо в лоток.


    Накриваємо підготовлені шматки лосося обробною дошкою і зверху рівномірно розміщуємо вантаж. Прибираємо лоток з лососем в холодильник на 1,5-2 дні. За цей час шматки риби стануть трохи тонше і виділитися трохи соку.


    Шматки готового солоного лосося промиваємо водою, сушимо паперовими рушниками і тонко нарізаємо.

    Подаємо солоний лосось по домашньому на хлібі з маслом або з луком і кропом. Приємного апетиту!

    Дивіться також: