Солоні гриби (грузді)


Класичний рецепт приготування смачних солоних груздів.

Інгредієнти

  • 1,5 кг.

    — грузді

  • 6-7 зубчиків

    — часник

  • 8 шт.

    — перець (горошком)

  • 2-3 шт.

    — лавровий лист

  • 2 ст. л.

    — сіль (на 1 літр розсолу)

  • за смаком

    — кріп

Рецепт приготування

    Грузді ретельно промиваємо і, якщо вони великі, нарізаємо на 2-4 частини. Заливаємо підготовлені грузді холодною водою і варимо 20 хвилин.


    В іншій каструлі варимо маринад, в 1 літр води додаємо 2 столові ложки солі, перець горошком, 2-3 штуки лаврового листа. Маринад для груздів, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

    Готові грузді промиваємо під холодною водою. В банки на дно викладаємо гілочки кропу, трохи часнику, шар груздів, ще часник, грузді і зверху трохи кропу.

    Заливаємо грузді гарячим маринадом, закриваємо кришкою, охолодити при кімнатній температурі. Відправляємо грузді в холодильник і через тиждень вони готові.

  • Подаємо солоні грузді нарізаними з ріпчастою цибулею і нерафінованою олією. Приємного апетиту!