Солодкий хліб з корицею


Відмінний рецепт приготування ароматного солодкого хліба з корицею.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 500 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 200 мл.

    — молоко

  • 1/2 пакетика

    — дріжджі (сухі)

  • 80 гр.

    — вершкове масло

  • 50 гр.

    — цукор

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 щіпка

    — сіль

  • за смаком

    — ванілін

Для начинки:

  • 125 гр.

    — вершкове масло

  • 175 гр.

    — цукор

  • 3 ст. л.

    — кориця

Глазур:

  • 100 гр.

    — цукрова пудра

  • 3 ст. л.

    — вода

Рецепт приготування

    Для приготування солодкого хліба ставимо за духовку на 180 градусів.

    Вершкове масло нарізаємо кубиками, викладаємо в каструлю, додаємо молоко і нагріваємо, поки масло не розплавиться, але не сильно. Додаємо дріжджі, сіль, цукор і перемішуємо.


    У чашу міксера викладаємо борошно, додаємо ванілін, яйця, включаємо міксер і поступово вливаємо підготовлену молочну суміш. Замішуємо не менше 10 хвилин. Можна замісити і руками.


    Залишаємо в мисці на 1-1,5 години, поки не збільшиться в 2 рази.


    У мисці змішуємо начинку: розм’якшене масло, цукор і корицю. Готове тісто розгортаємо в прямокутник 30 х 40 см. і розподіляємо рівномірно підготовлену начинку.


    Загортаємо в рулет і звертаємо кінці.


    Викладаємо солодкий хліб у підготовлену змащену форму для хліба і по всій поверхні робимо глибокі надрізи і залишаємо на 30 хвилин.


    Відправляємо в духовку на 30-40 хвилин, якщо хліб починає підгоряти зверху, трохи зменшуємо температуру. Готовий солодкий хліб виймаємо з духовки і повністю охолодити.

    Поки остигає хліб, готуємо глазур. У каструлі нагріваємо цукрову пудру з водою, варимо 2-3 хвилини і поливаємо зверху остиглий хліб. Нарізаємо на скибочки і подаємо. Приємного апетиту!