Смажену цибулю в сухарях


Оригінальний рецепт хрусткою закуски з ароматним соусом. Надрізані головки ріпчастої цибулі, обвалені в сухарях і обсмажені швидко в рослинному маслі.

Інгредієнти

Для цибулі:

  • 12-16 шт.

    — ріпчаста цибуля (невеликий плоский)

  • 1 склянка

    — кефір

  • 1/2 склянки

    — мука

  • 1/2 склянки

    — сухарі (панірувальні)

  • 1 ч. л.

    — орегано

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний)

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • за смаком

    — рослинна олія

Для ароматної соусу:

  • 1/2 чашки

    — йогурт (натуральний)

  • 1 ч. л.

    — соус (з хріну)

  • 2 ч. л.

    — кетчуп

  • 1/2 ч. л.

    — соус (Вустерширський)

  • 1 щіпка

    — перець (чорний)

  • 1 щіпка

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування смаженого лука в сухарях найкраще підходить перловий цибулю з невеликою округло-плоскої цибулиною, так як такий лук при надрізанні краще розкривається.


    У цибулі зрізаємо трохи верхню частину і очищаємо. На кожній цибулині робимо по 4 рівних надрізу, до кінця не розрізаємо і акуратно пальцями відокремлюємо сегменти один від одного, формуючи квітка.


    У мисці змішуємо борошно, сухарі, орегано, паприку, чорний перець і сіль.


    Підготовлені цибулини опускаємо в кефір, обвалюємо в ароматної суміші сухарів і повторюємо ще раз, щоб отримати подвійне панірування. Викладаємо на тарілку.


    Велика кількість масла розігріваємо в каструлі до 180 градусів і невеликими партіями опускаємо цибулини в подвійній паніровці. Смажимо ароматний цибулю кілька хвилин, поки цибулини не покриються хрусткою коричневою скоринкою.


    З олії хрусткий цибулю викладаємо на паперові рушники.


    Поки обсмажуємо весь цибулю, готуємо ароматний соус. У мисці змішуємо йогурт, соус з хрону, кетчуп, Вустерширський соус, чорний перець і сіль.

    Подаємо смачний смажений цибулю злегка остигнув з соусом. Приємного апетиту!