Смажений лосось з соусом


Смачна смажена риба лосось з ароматним соусом з натурального йогурту, кропу, каперсів з додаванням цедри лимона і соку лимона.

Інгредієнти

  • 2 шматки

    — лосось (450 гр.)

  • 1 чашка

    — йогурт (натуральний грецька)

  • 2 ст. л.

    — каперси

  • 2 гілочки

    — кріп

  • 1/2 шт.

    — лимон

  • 5 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (свіжозмелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Шматки лосося посипаємо сіллю і свіжомеленим перцем.


    Викладаємо підготовлені шматки лосося в гаряче масло шкірою вниз і смажимо бік 5 хвилин.


    Перевертаємо на інший бік і смажимо ароматну рибу ще 3 хвилини.


    Паралельно з обсмажуванням лосося натираємо цедру лимона (1 щіпка).


    Викладаємо підготовлену щіпку цедри лимона в миску до йогурту.


    Додаємо сік лимона (від ½ шт.) і подрібнений кріп.


    Каперси дрібно нарізаємо.


    Додаємо в соус нарізані каперси, сіль, мелений перець і добре перемішуємо.

    Готові шматки лосося викладаємо на тарілку, додаємо зверху ароматний соус, прикрашаємо кропом і подаємо з гарніром. Приємного апетиту!