Смажена свинина з овочевим соусом


Відмінний рецепт смаженої на сковороді свинини, попередньо замаринованной з солодким перцем (зелений і червоний), ріпчастою цибулею, петрушкою, часником з додаванням яблучного оцту. З маринованих овочів готуємо соус.

Інгредієнти

  • 600 гр.

    — свинина (окіст)

  • 2 шт.

    — перець (болгарський червоний і зелений)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 2 ст. л.

    — оцет (яблучний)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Окіст промиваємо, висушуємо паперовими рушниками, нарізаємо на середні шматочки і викладаємо в миску. До підготовленої свинині додаємо нарізану петрушку (½ частину), нарізаний на кільця цибуля (½ частину), щіпку солі і добре мнемо рукою до виділення соку.


    Болгарський перець очищаємо і нарізаємо соломкою. У миску зі свининою вливаємо яблучний оцет, олію (1 ст. л.), додаємо підготовлений перець (червоний і зелений), подрібнений часник, залишки цибулі, петрушки, ще дрібку солі і добре перемішуємо. Миску зі свининою та овочами в оцті накриваємо і ставимо в холодильник на ніч.


    На наступний день мариновані шматки свинини відокремлюємо від овочів. Овочі з маринадом викладаємо в гаряче масло (1 ст. л.) і тушкуємо на дуже повільному вогні 1,5 години, помішуючи. Пробуємо на сіль.


    За 30 хвилин до приготування овочевого соусу шматки свинини викладаємо в гаряче масло (2 ст. л.) і обсмажуємо на середньому вогні, поки шматки не покриються коричневою скоринкою.


    Ароматні шматочки свинини вкладаємо в готовий овочевий соус і подаємо з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!