Смажена сьомга з картоплею


Оригінальне приготування смаженої сьомги. Подаємо сьомгу з картоплею.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — сьомга (філе)

  • 400 гр.

    — картопля (очищений)

  • 6 листочків

    — естрагон

  • 100 мл.

    — вершки

  • 1 ч. л.

    — сік лимона (або лайма)

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Розігріваємо духовку до 230 градусів.

    Нарізаємо картоплю в довжину на великі шматочки і кладемо у форму для випічки. Щедро поливаємо шматочки картоплі маслом і ретельно перемішуємо. Шматочки повинні з усіх боків покриті олією, посипаємо сіллю і запікаємо 30-40 хвилин.

    Філе сьомги розрізаємо на 8 шматків однакових по ширині, посипаємо сіллю і перцем.

    На чотири шматки сьомги викладаємо по одному листочку естрагону. Викладаємо залишилися шматки сьомги на шматки з естрагоном і перев’язуємо щільними нитками.

    Поливаємо підготовлені шматки сьомги маслом, викладаємо у форму для запікання. Запікаємо 20-23 хвилини.

    Поки запікається сьомга з картоплею, готуємо соус. У мисці змішуємо вершки, сік лимона, 2 листочки дрібно нарізаного естрагону, сіль і перець.

  • Готову картоплю з сьомгою подаємо з вершковим соусом. Приємного апетиту!