Смажена риба камбала з лимонним соусом


Рецепт смаженої риби камбали з ароматним соусом із сметани і лимонного соку.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — камбала (велика)

  • 1/2 чашки

    — мука

  • 1 гілочка

    — петрушка

  • 1 склянка

    — сметана

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 ст. л.

    — сік лимона

  • 4 ст. л.

    — вино (біле)

  • 30 гр.

    — вершкове масло

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищену і чисту камбалу нарізаємо на порційні шматки, ріпчаста цибуля — крупно.


    У мисці змішуємо борошно з сіллю, обвалюємо підготовлені шматки камбали і викладаємо в гаряче олію. Обсмажуємо камбалу до рум’яної хрусткої скоринки з усіх боків.


    Паралельно з камбалою в невеликій каструлі доводимо до кипіння сік лимона і вино, викладаємо підготовлену нарізану цибулю і варимо 5-7 хвилин. Додаємо до цибулі сметану, варимо 2 хвилини, помішуючи. Викладаємо соус з вершкове масло, солимо і перчимо. Знімаємо лимонний соус з вогню і проціджуємо акуратно через сито, щоб видалити цибулю.

    Готові шматки камбали викладаємо на тарілку, посипаємо петрушкою, поливаємо ароматним лимонним соусом і подаємо. Приємного апетиту!