Смачна ароматна в’ялена шинка зі свинячої корейки з часником, паприкою, кайенский і чорним меленим перцем в домашніх умовах. За таким рецептом сиров’ялена свинина виходить з першого разу.
Інгредієнти
-
1 кг.
— свинина (корейка)
-
1/3 склянки
— цукор
-
1/3 склянки
— сіль
-
5 зубчиків
— часник
-
15 гр.
— паприка
-
2 ч. л.
— перець (кайенский)
-
2 ч. л.
— перець (чорний мелений)
Рецепт приготування
Свинячу корейку добре промиваємо, висушуємо паперовими рушниками, зрізаємо все зайве (плівку, що виступають шматочки і т. п.), щоб шматок вийшов цільним. Підготовлену корейку натираємо з усіх боків цукром і відправляємо свинину в холодильник на 24 години (періодично перевертаємо). Потім шматок виймаємо, промиваємо, знову висушуємо рушниками і тепер натираємо сіллю. Контейнер з шматком закриваємо і знову в холодильник на 24 години (періодично перевертаємо).
Через 24 години шматок знову промиваємо і висушуємо. У мисці змішуємо паприку, кайенский і чорний перці. Часник пропускаємо через прес і ретельно натираємо готовий шматок корейки. Часник буде давати не тільки аромат, але і пригнічувати ріст шкідливих бактерій (протигрибкову дію).
Сумішшю перців і паприки щедро натираємо свинину, акуратно поміщаємо в капронову панчоху і підвішуємо на шафа або полиці на кухні (у приміщенні не повинно бути жарко і потрібно періодично провітрювати).
Шинка буде вялиться протягом 7 днів і буде втрачати у вазі. На кухні протягом тижня будуть такі аромати, що захочеться швидше спробувати домашню шинку.
Через 7 днів ароматну в’ялену шинку виймаємо з панчохи, нарізаємо і насолоджуємося. Обертаємо шинку в марлю і зберігати на нижній полиці в холодильнику. Приємного апетиту!