Швидкий борщ з квасолею без м’яса


Смачний пісний борщ з консервованою квасолею та овочами без м’яса.

Інгредієнти

  • 1/3 качана

    — капуста (білокачанна)

  • 4 шт.

    — картопля

  • 2 шт.

    — буряк

  • 2 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 банку

    — квасоля (консервована)

  • 2 ст. л.

    — томатна паста

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 3 гілочки

    — кріп

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    Очищені буряки, моркву натираємо, цибулю нарізаємо.


    Очищену картоплю нарізаємо на середні шматочки, капусту — тонко.


    У киплячу воду (3 літри) викладаємо підготовлені шматочки картоплі, доводимо до кипіння і знімаємо піну. Додаємо сіль і лавровий лист.


    Додаємо підготовлену нарізану капусту, прикриваємо кришкою і варимо, поки овочі обсмажуються.


    В масло викладаємо підготовлені натерті буряк і моркву, додаємо цибулю.


    Обсмажуємо підготовлені овочі 15 хвилин на середньому вогні.


    В обсмажені овочі додаємо томатну пасту, перемішуємо і смажимо 2-3 хвилини.


    Викладаємо обсмажені овочі в бульйон.


    Додаємо в ароматний борщ перець і нарізаний кріп.


    Квасоля відкриваємо та разом з соком викладаємо в каструлю.


    Доводимо смачний борщ до кипіння і варимо ще 8-10 хвилин, пробуємо на сіль і за необхідності додаємо воду (якщо густий). За бажанням для кислинки можна додати 4 ст. л. лимонного соку.

  • Готовий пісний борщ подаємо зі сметаною або з пісним майонезом. Приємного апетиту!