Смачний пісний борщ з консервованою квасолею та овочами без м’яса.
Інгредієнти
-
1/3 качана
— капуста (білокачанна)
-
4 шт.
— картопля
-
2 шт.
— буряк
-
2 шт.
— морква
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 банку
— квасоля (консервована)
-
2 ст. л.
— томатна паста
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
3 гілочки
— кріп
-
2 шт.
— лавровий лист
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт
-
Готовий пісний борщ подаємо зі сметаною або з пісним майонезом. Приємного апетиту!
Очищені буряки, моркву натираємо, цибулю нарізаємо.
Очищену картоплю нарізаємо на середні шматочки, капусту — тонко.
У киплячу воду (3 літри) викладаємо підготовлені шматочки картоплі, доводимо до кипіння і знімаємо піну. Додаємо сіль і лавровий лист.
Додаємо підготовлену нарізану капусту, прикриваємо кришкою і варимо, поки овочі обсмажуються.
В масло викладаємо підготовлені натерті буряк і моркву, додаємо цибулю.
Обсмажуємо підготовлені овочі 15 хвилин на середньому вогні.
В обсмажені овочі додаємо томатну пасту, перемішуємо і смажимо 2-3 хвилини.
Викладаємо обсмажені овочі в бульйон.
Додаємо в ароматний борщ перець і нарізаний кріп.
Квасоля відкриваємо та разом з соком викладаємо в каструлю.
Доводимо смачний борщ до кипіння і варимо ще 8-10 хвилин, пробуємо на сіль і за необхідності додаємо воду (якщо густий). За бажанням для кислинки можна додати 4 ст. л. лимонного соку.