Швидка квашена капуста


Відмінний рецепт квашеної капусти в розсолі за добу.

Інгредієнти

  • 1 качан

    — капуста (середнього розміру)

  • 1 літр

    — вода (кип’ячена тепла)

  • 3 зубчики

    — часник

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 2 ст. л.

    — оцет (70%)

  • 1/3 склянки

    — рослинна олія

  • 6 шт.

    — перець (горошини)

  • 1 ст. л.

    — цукор

  • 2 ст. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Вилок капусти очищаємо, миємо й розрізаємо на 6 шматків.


    Щільно укладаємо підготовлені шматки капусти в глибоку миску або контейнер.


    У миску наливаємо 1 літр підготовленої води, додаємо цукор, сіль, оцет, рослинна олія.


    Лавровий лист, горошини перцю і перемішуємо до розчинення цукру з сіллю.


    Часник нарізаємо. Викладаємо часник на капусту зверху і заливаємо підготовленим розсолом. Капусту накриваємо тарілкою або кришкою і встановлюємо прес.

    Залишаємо капусту на столі на одну добу або двоє діб. Маринована капуста готова до подачі. Приємного апетиту!