Шурпа з баранини


Відмінний рецепт приготування східного супу з баранини, картоплі, моркви, цибулі і зеленого перцю.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — баранина (на кістці)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — помідори

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — перець (зелений)

  • 2 шт.

    — картопля

  • за смаком

    — кінза

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Баранину на кістки промиваємо і викладаємо в казан. Заливаємо 10 чашок води, доводимо до кипіння на середньому вогні. Як тільки вода з бараниною починає злегка закипати, зливаємо воду, щоб зменшити запах, який, як правило, баранина має.


    Промиваємо казан, додаємо баранину і 11 чашок кип’яченої води. Коли вода закипить, з’явиться більше піни на поверхні супу, використовуючи ложку, знімаємо піну. Бульйон в супі повинен бути прозорим.


    Варимо баранину на кістки на середньому вогні 2 години і періодично додаємо кип’ячену воду.

    Овочі беремо великого розміру, очищаємо, промиваємо та нарізаємо крупно.

    Підготовлений цибулю викладаємо в каструлю до м’яса за 15 хвилин до готовності баранини і додаємо сіль, перець мелений. Потім додаємо підготовлені помідори і варимо ще 10 хвилин.

    Коли помідор стане м’якою, додаємо інші підготовлені овочі.


    Варимо суп шурпа ще 20 хвилин. Виймаємо баранину і відокремлюємо м’ясо від кістки.

    У тарілки викладаємо великі шматки овочів, додаємо шматочки баранини, заливаємо ароматним бульйоном, додаємо кінзу і подаємо. Приємного апетиту!