Шоколадна ковбаса


Відмінний рецепт приготування шоколадного десерту.

Інгредієнти

  • 120 гр.

    — печиво (пісочне)

  • 60 гр.

    — цукор

  • 1 шт.

    — куряче яйце (жовток)

  • 70 гр.

    — вершкове масло

  • 30 гр.

    — какао (порошок)

  • 1 ч. л.

    — ванільний екстракт

  • 1,5 ст. л.

    — лікер (Амаретто або т. п.)

  • за смаком

    — цукрова пудра

Рецепт приготування

    Печиво подрібнюємо руками на шматочки. Робимо руками, а не в кухонному комбайні, щоб шматочки печива не були занадто дрібними.


    Віночком збиваємо 1 жовток і цукор до густої і блідо-жовтого кольору маси.


    Додаємо в суміш Амаретто, м’яке вершкове масло, ваніль, какао. Ретельно перемішуємо.


    У підготовлену шоколадну суміш додаємо шматочки печива і перемішуємо з допомогою лопатки.


    Викладаємо шоколадну суміш на харчову плівку у вигляді ковбаси і обертаємо плівкою. Ковбаску розкачуємо так, щоб плівка не потрапила всередину суміші.


    Руками робимо поверхню шоколадної ковбаси рівною і звертаємо кінці плівки, щоб затягнути суміш всередині. Кінці плівки можна закріпити шпагатом.


    Підготовлену шоколадну ковбасу викладаємо в холодильник на 2 години.

    Шоколадну ковбасу розгортаємо і нарізаємо.

    Шоколадну ковбасу для краси можна посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!