Щі зі свіжої капусти. Рецепт щей зі свіжої капусти зі свининою

Щі зі свіжої капусти — ну це російська класика. Взагалі щі одне із самих головних страв російської кухні. Готували їх з незапам’ятних часів, правда тоді вони дещо відрізнялися від сучасних.

В дитинстві я ходив до одного в гості. Ми звичайно, якщо були канікули, часто бовталися цілий день на вулиці і заскакивали поїсти в той будинок, з яким знаходилися поруч у даний момент. Так ось у них була російська піч.

Я пам’ятаю як його бабуся або мама діставала з печі чавунець, в ньому тоді варили борщ, спеціальним рогачем, а якщо чавунець був важкий, під нього підкладали такий ролик, щоб було легше виймати.

Наливала нам по чашках, а іноді давала в одній великій чашці, клала туди густющую як масло, сметану і ми наворачивали за обидві щоки, поки чашки не залишалися порожні. А особливо жирні щі, де жирні бляшки плавали зверху, подавали без сметани. Ми ж тоді не знали, що у людей є холестерин.

Ах…, що це були за щі! Мені тільки пару раз в житті вдалося приготувати такі ж смачні.

У попередніх статтях я давав рецепти приготування зелених щей або як їх ще називають зелений суп, класичного борщу, рецепт українського борщу, але по моєму справжні щі не тільки не поступаються борщам, а іноді навіть і перевершують їх. Хоча це дуже схожі страви.

До речі, нещодавно я заходив на сайт: «Скарбничка премудрощів», так у них там цілий список рецептів приготування щів. Зайдіть, подивіться. Підберіть що-небудь нове для себе.

Ну а ми з вами давайте готувати борщ.