Щі з копченим салом і ковбасою


Смачні ароматні щі з квашеної капусти з ковбасою і копченим салом.

Інгредієнти

  • 300 гр.

    — капуста (квашена)

  • 120 гр.

    — сало (копчене)

  • 200 гр.

    — ковбаса (копчена)

  • 2 шт.

    — картопля

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 1 ч. л.

    — перець (горошок)

  • 1 ч. л.

    — кмин (за бажанням)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    Квашену капусту викладаємо в каструлю (дуже кислу капусту попередньо промиваємо), додаємо горошини перцю, лавровий лист. Заливаємо водою і варимо 20 хвилин.


    Очищену картоплю нарізаємо кубиками, цибулю — дрібно, копчене сало — невеликими скибочками, ковбасу — часточками, моркву натираємо.

    У бульйон з квашеною капустою викладаємо підготовлені кубики картоплі, моркву і кмин. Варимо 10 хвилин і пробуємо на сіль.


    У сковороді обсмажуємо підготовлені шматочки копченого сала і ковбаси до коричневого кольору. Додаємо в копченості цибулю і обсмажуємо 2-3 хвилини. Додаємо ароматну піджарку в каструлю і варимо смачні щі ще 10-12 хвилин.

    Ароматні щі подаємо гарячими зі сметаною. Приємного апетиту!