Щавель. Прості і смачні рецепти зеленого супу зі щавлем

Щавель, як і шпинат, кропива, дуже хороший для весняно — літнього супу. Весна найкращий період варити супи з зеленню, поки вона молода. Так і людські організми, після зими, мають потребу у вітамінах. І хочеться чого-то нового. Борщі і відбивні за зиму вже набридли. Хочеться чого-небудь легше.

Звичайно є й інші легкі супи, крім супів зі щавлем, наприклад суп з морепродуктами або супи на кожен день. Смачний і легкий суп зі шпинатом. Італійський суп «мінестроне«. Ну і цілий ряд інших. Про них ми як — небудь поговоримо окремо.

Пам’ятаю в дитинстві мама варила суп зі щавлем, коли ми примудрялися нарвати його в лісі, але частіше з кропивою. Тоді було голодно і звичайно ніякого м’яса в супі не було. Сметану купувати було дорого і тому суп трошки приправляли молоком. Але який це був смачний суп.

У ранній молодості, згадуючи це, я думав, ну як же ми погано жили, якщо навіть кропиву їли. І тільки вже дорослим зрозумів, що це не з голоду ми її їли, а що це смачно і дає багато вітамінів, які так потрібні дитячому організму особливо навесні.