Салат з перловкою і креветками


Оригінальний ситний салат з перловки, креветок, помідор черрі з соусом з часнику, зелені і оливкової олії.

Інгредієнти

  • 1 чашка

    — перлова крупа

  • 1 чашка

    — креветки (заморожені)

  • 5 шт.

    — помідори (черрі)

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 2 гілочки

    — кріп

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Перловку промиваємо 5-6 разів під теплою водою. Викладаємо в каструлю, заливаємо 4-5 чашками води. Варимо перловку на середньому вогні 40-45 хвилин, пробуємо на готовність. Готову перловку добре промиваємо під холодною водою, відкидаємо на друшляк і залишаємо на 5 хвилин.

    Поки вариться перловка, креветки викладаємо на 1-2 хвилини в окріп, потім виймаємо і остуджуємо. Помідори черрі ріжемо навпіл.

    Зелень дуже дрібно нарізаємо, викладаємо в ступку для спецій, додаємо масло, пропущений через прес часник, сіль і все ретельно перетираємо.

  • У велику миску викладаємо підготовлені перловку, креветки, помідори черрі і заливаємо соусом із зелені, часнику, олії і перемішуємо. Відразу подаємо. Приємного апетиту!