Салат з овочів-гриль


Соковитий літній салат з овочів, смажених на грилі. Готуємо салат з червоного, зеленого, жовтого перцю, кабачка і помідор.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — кабачок

  • 4 шт.

    — помідори (невеликого розміру)

  • 3 шт.

    — перець (за 1 шт. червоний, зелений, жовтий)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1 ч. л.

    — оцет (бальзамічний)

  • за смаком

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — розмарин (свіжий)

  • за смаком

    — базилік (свіжий)

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Овочі миємо й сушимо. Перець розрізаємо навпіл і очищаємо від внутрішніх мембран, насіння.

    Нарізаємо кабачок на кружечки, перець — на поздовжні шматочки, помідори — на 4 частини.


    Сковороду — гриль нагріваємо на середньому вогні. Овочі щедро скроплюємо оливковою олією і обсмажуємо з усіх боків спочатку кабачок, потім перець і помідори.


    Поки готуються овочі-гриль, в невелику миску, додаємо подрібнений часник, оцет, оливкова олія, сіль, перець і ретельно збиваємо виделкою, щоб добре змішати складові заправки.

  • Підготовлені овочі-гриль ділимо на чотири частини, розкладаємо по тарілках. Поливаємо салат з овочів-гриль підготовленої заправкою, прикрашаємо розмарином, базиліком і подаємо до гарного шматка м’яса або риби. Приємного апетиту!

Дивіться також: