Салат з моркви і кабачків


Оригінальний салат з трьох головних інгредієнтів (моркву, ріпчасту цибулю і кабачки). Всі злегка обсмажуємо в олії і додаємо сік лимона, винний оцет і мед.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — кабачок

  • 2 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 зубчик

    — часник

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 1 ст. л.

    — сік лимона

  • 1/2 ст. л.

    — оцет (винний)

  • 1/2 ст. л.

    — мед

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Кабачки промиваємо, натираємо або нарізаємо соломкою. Для кольору можна взяти жовтий і зелений.


    Очищену моркву натираємо або нарізаємо соломкою.


    Цибулю нарізаємо півкільцями.


    У гаряче масло (1 ст. л.) викладаємо підготовлену моркву з цибулею і смажимо 2-3 хвилини, помішуючи. Морква повинна тільки трохи пом’якшити.


    Додаємо подрібнений часник і, помішуючи, смажимо 30 секунд.


    Викладаємо овочі підготовлені кабачки і смажимо, помішуючи, не більше 2-3 хвилин, щоб кабачки не виділили рідина.


    Додаємо в сковороду до овочів винний оцет, сік лимона і мед. Перемішуємо, нагріваємо і знімаємо з вогню.

    Додаємо в ароматні овочі залишки олії (1 ст. л.), нарізану петрушку і перемішуємо. Викладаємо готовий овочевий салат на тарілку і подаємо теплим або охолодженим. Приємного апетиту!