Салат з креветками і селерою


Оригінальний рецепт ароматної салату з креветок, стебла селери і зеленого лука. Для заправки готуємо соус з майонезу з додаванням приправи для креветок, винного оцту і Вустерського соусу.

Інгредієнти

  • 900 гр.

    — креветки

  • 1 стебло

    — селера

  • 3-4 пера

    — зелена цибуля

  • 1/2 склянки

    — майонез

  • 2 ч. л.

    — оцет (винний)

  • 1 ч. л.

    — приправа (для креветок і морепродуктів)

  • 1/4 ч. л.

    — соус (Вустерський)

Рецепт приготування

    Якщо креветки використовуємо охолоджені неочищені, то очищаємо і викладаємо в киплячу воду. Варимо до яскраво-рожевого кольору, але до кипіння не доводимо. Якщо креветки заморожені необроблені, то їх промиваємо і відправляємо в киплячу воду. Великі варимо 2,5-3 хвилини, дрібні 1,5-2 хвилини.


    Готові креветки відправляємо в друшляк і швидко промиваємо під холодною водою, щоб зупинити процес готування. Видаляємо панцир, якщо креветки неочищені.


    У мисці збиваємо вінчиком майонез, винний оцет, Вустерський соус і приправу для креветок.


    Підготовлені креветки викладаємо в миску, додаємо нарізане стебло селери, зелену цибулю, заправляємо ароматним майонезним соусом і добре перемішуємо.

    Дуже смачний салат з креветок селерою охолоджуємо 15-20 хвилин і відразу подаємо. Приємного апетиту!