Салат з беконом і грінками


Рецепт приготування смачного салату з беконом, сиром, грінками з багета і гострого соусу.

Інгредієнти

  • 1/2 шт.

    — салат (зелений)

  • 5 скибочок

    — бекон

  • 50 гр.

    — сир (пармезан)

Для грінок

  • 1/2 шт.

    — багет (білий)

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2 зубчики

    — часник

Для соусу

  • 1 зубчик

    — часник

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — гірчиця

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Розрізаємо багет на скибочки, а потім нарізаємо на невеликі кубики.

    У сковороді розігріваємо 2 столові ложки олії, викладаємо розрізаний навпіл часник і обсмажуємо часник до золотистого кольору, але не даємо підгоріти. Виймаємо часник і викладаємо нарізаний, обсмажуємо до золотавої скоринки. Для видалення надлишків олії, викладаємо запашні кубики багета на паперові рушники.

    У сковороду додаємо ще 2 столові ложки масло і підсмажуємо бекон. Якщо скибочки бекону дуже великі, розрізаємо навпіл або на чотири частини.

    Залишки масла після обсмажування бекону виливаємо в миску, додаємо пропущений через прес 1 зубчик часнику, гірчицю, сіль, перець. Все ретельно перемішуємо. Соус для салату готовий.

    Зелений салат моєму і розриваємо руками на частини. Викладаємо салат у велику миску, додаємо грінки, смажений бекон, поливаємо соусом і перемішуємо.

    Сир натираємо на тертці, посипаємо готовий салат і подаємо.

  • Приємного апетиту!